Dressyr

Morran fick sig ett ordentligt dressyrpass idag för min tränare. Hon fick även känna lite på henne för att sedan kunna hjälpa mig bättre från marken och för att förstå lättare. Morran var så himla himla fin idag. Hon har extremt mycket i sitt huvud och väldigt mycket energi men när man väl kommer åt henne så hon får arbeta gör hon det så himla bra. Hon tycker verkligen om att arbeta, det är tydligt. Hon måste aktiveras och få göra saker, samma sak i hagen där hon lätt blir rastlös. Tips på vad man kan göra åt det om det finns något?
Helena som min tränare heter gav mig jättebra hjälp och tips idag. Kommer bli mycket lättare för mig att rida igenom henne själv med dessa tips jag fick idag. Har knappt ridit storhäst tidigare och det är somsagt en hel del att samla ihop jämfört med mina små D-ponnysar. Krävs mycket styrka i precis hela kroppen, men wow så kul det är med storhäst! Är riktigt taggad på framtiden nu..
Nalle var riktigt jobbig i början av dagens pass. Han vilade igår och då blir han lätt lite kaos. Han gjorde inget av det jag ville så tillslut sa jag till honom på skarpen och ryggade honom lite. Efter det var han precis med på mina noter och blev väldigt fin… Cloe vilar idag men tänkte pyssla lite med henne till kvällen. Imorgon blir det markarbetshoppning med alla tre, ser verkligen fram emot att få testa Morran. Vill gå upp tidigt och försöka få klart alla innan lunch så det inte hinner bli så varmt. Annars är det kvällsridning som gäller men tänkte försöka ta minst två iallafall innan värmen kommer ikapp oss.
Nu har jag precis ätit lunch, pizza, med mamma och mormor & morfar. Mysigt att dom är här och hälsar på! Ska introducera dom för Morran men gissar att dom kommer tycka hon är väääldigt stor, haha!

Bild på Nalle från SM, fotografen är _tuvasphoto_ på instagram!

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Dressyr

  1. Ett tips är sanna där bollar med typ ett handtag, går både att ha löst i hage och box eller hänga upp den. Ser uts om att Morgan skulle trivas bäst med en på marken så hon kan ta tag i handtaget och kasta den

  2. Vi hade en boll med en handtag till våran häst för att han skrapade så mycket i marken så det blev stora hål…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>