Ursäkta sen ankomst

Första ridpasset här hemma på Morran är avklarat. Hon är verkligen hur snäll som helst. En del att titta på runt ridbanan men det får man faktiskt göra när man är bebis på nytt ställe. Hade jag sett henne hade jag aldrig trott att hon var 6år. Så himla modig och mogen. Dock extremt mycket energi och blir lätt rastlös. När hon blir det springer hon om hon är i hagen och i boxen skrapar hon och tuggar på saker. Dock är hon så söt så man smälter lite.. Hon har även kliat sönder sin svans och det bästa stället att klia på är tydligen vattenhinken. Den var utvält imorse och såg henne stå och klia sig mot den. Satte på ett svansskydd nu över natten för att se om något händer, men vi måste hitta någon salva eller liknande som kan hjälpa henne mot kliandet. Har ni några tips? Skriv!

Iallafall, insett att min ridning är väldigt mesig när jag sätter mig på 540kg Morran. Nalle t.ex är extremt känslig och några hundra kilo lättare så på honom kan jag sitta och finlira på ett helt annat sätt. Vill jag fatta galopp så bara tänker jag det och samma sak om jag vill sakta av (sålänge han inte hoppat ett stort hinder, haha). Morran känner inte ens mina hjälper om jag inte trycker till lite med benen. Just nu rider jag henne bara med 1,5cm sporrar och det går bra. Dock köpt ett par 2cm tror jag det är och tänkte testa. Det är svårt att ställa om sig som jag behöver göra nu. Från superduperkänsliga Nalle till stora Morran. Dock tycker jag Morran är lydig både fram och tillbaka men fortfarande extremt stor skillnad. Om jag vill samla henne är det väldigt många kilon mer att samla och en mycket längre kropp att korta för lilla mig som är lika hög som henne i princip..

Imorgon 8.40 får jag äntligen rida för min tränare som vart bortrest ett tag. Tänkte visa upp Morran och få lite tips. På lördag ska alla hästarna ”markarbetshoppa” vilket blir kul. Se hur Morran är på marken. Taggar hon till redan på småhinder? Hoppar hon jättehögt över bommar? Är hon stark? Alla dessa frågor och många fler dyker upp och ska försöka få några svar tänkte jag.

Idag har vi även fixat i stallet och plockat upp allt vi shoppade idag vilket var en hel del… Men jag älskar verkligen när det är rent och prydligt i stallet. Tyvärr är jag väldigt bra på att stöka ner men bästa, bästa känslan när man städat ordentligt och det är fint. Det brukar vara sadelkammaren som det stökas ner i för där hästarna är håller jag det alltid fint, känner ni igen er?IMG_0238.JPG  IMG_2559 IMG_5434IMG_3209IMG_2921  IMG_3476  IMG_5546 

blogstats trackingpixel

19 reaktion på “Ursäkta sen ankomst

 1. Prova AVS 14, det är helt suveränt. Jag har också en skimmel och på sommaren får jag underhålla svansen för att det inte ska klia. Det går även att använda helosan fotsalva… (ja, du läste rätt ) det mjukar upp torra svansrötter……

 2. Min häst kliar sig också mot vattenhinkarna! Haha såå jobbigt när det är helt blött i boxen och vatten hinken ligger på marken eller nått konstigt sätt på väggen…

 3. Min häst brukar klia sig mot boxväggen, så ska väl inte sticka under stolen med att svansen har varit i samma gröna nyans som väggen några gånger haha!! Brukar flugspraya svansroten lite extra, och sedan masserar jag in Equidoux i svansen, vilket brukar hjälpa! :)

 4. kolla upp om hon har mask. Min häst började plötsligt klia sig jättemkt på vattenhinken och vi upptäckte då att hon hade springmask (tror jag). Jätteäckligt men kändes skönt att det fanns en anledning

 5. Min ponny kliar också av sig svansen och det som är allra bäst mot det är PROB-oil!!! Första veckan ska man ta den 2 gånger om dan och efter den veckan så en gång om dagen varje dag, då hjälper det bäst!

 6. Den salvan som funkar bäst enligt mig heter BioNix. Min ponny har sol och flugexem så har testat väldigt mycket för att hon inte ska klia. BioNix är dock väldigt dyrt och ganska svårt att få tag på men det är helt klart värt det. Det finns även schampon som fungerar bra. Jag använder ett från galopp. Galopp medicated. Billigt och fungerar super. Lycka till med Morran!

 7. Jag hyrde en häst som kliade sig jätte mycket på boxväggen (jag hyrde den på ridskolan) och det fanns en flaska där som jag provade och nästa dag så var hans klåda borta. Flaskan var genomskinlig och hade en röd ”kork” som man typ droppade i svansen tror den är köpt på hööks och den fungerade direkt! Kommer dock inte ihåg vad den hette…

 8. Jag använder aloe vera på ”min” finnhäst som är lite känslig mot knott som finns på sommaren och det funkar bra åt henne.

 9. Min häst kliar också i sin svans och har provat det mesta, allt i från probs produkter till flugspray men det som fungerade på direkten var något som heter Horsol, köpte den på ett djurapotek och är 4 dagars karens

 10. Prova Horsol, det är det enda som har funkat på min häst och har provat det mesta, allt ifrån flugspray till probs produkter.

 11. Mina 2 ponnysar kliar också sönder svansen vid svansroten.. Testat olika saker men det som faktiskt funkat är K9 pälsglans. Låter kanske inte som det men sen jag börjat spraya det varje dag har dem inte kliat alls så som innan och svansen börjar bli fin igen Hört att torskolja ska vara bra men att det inte luktar så gott, det har jag däremot inte testat själv

 12. Angående svanskliandet,, jag har också en häst som gör så, men jag har köpt en typ kli matta man stoppar upp i boxen (eller i hagen),, den är svart och gjord av gummi med typ mjuka ”taggar” på,, och min häs står och kliar mot det men förstör då inte svansen❤️Hoppas det hjälpte nå

 13. Min ponny brukar också klia sig i svansen så då brukar jag tvätta svansen med grön såpa å sedan ta ”no rub” och ibland tar jag även ett första hjälpen spray i svansen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>